Το απόγευμα της  Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη περίοδο του Τριωδίου που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Η εκδήλωση έχει τρία μέρη:

Στο πρώτο μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος εισήγαγε το κοινό στην κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου με την ομιλία του που είχε ως θέμα: «Τριώδιον. Θεολογικό περιεχόμενο και εκκλησιαστική γραμματολογία»

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το μουσικού έργου «ΤΡΙΩΔΙΟΝ» του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β’ (1871-1875) που εξέδωσε πρόσφατα ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιερας Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως . Ομιλητής ήταν ο ιεροψάλτης, φιλόλογος και θεολόγος, κ. Μιχαήλ Αναστασιάδης.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης η Βυζαντινή Χορωδία των Ιεροψαλτών της Ιερας Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού μας Ναού κ. Γεωργίου Δροσάκη, απέδωσε για πρώτη φορά ύμνους του Τριωδίου από το εκδοθέν βιβλίο του Γεωργίου Ραιδεστηνού.

Προηγούμενο άρθροΟ Επάρατος Εθνοφυλετισμός και οι «Εθνικές ή Φυλετικές» Εκκλησίες (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΜακεδονία: Συλλαλητήριο Ελληνισμού ενάντια στους κλέφτες του εξωτερικού και τους υπονομευτές του εσωτερικού (του Θεοφάνη Μαλκίδη)