Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο του θεατρικού κωμικού αυτοσχεδιασμού.

Το Improv Comedy είναι η τέχνη των κωμικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών. Μια θεατρική τέχνη όπου ότι παρουσιάζεται στην σκηνή δημιουργείται εκείνη την στιγμή με σχεδόν καθόλου ή ελάχιστη προετοιμασία και βασισμένη σε προτάσεις και ιδέες του κοινού.

Το impov ξεκίνησε βασισμένο σε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού του θεάτρου και εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή μορφή την δεκαετία του 70.

Διδάσκεται σε όλες τις ηλικίες, δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο και πλέον διδάσκεται από σχολικές τάξεις μέχρι και επιχειρηματικά σεμινάρια για την βελτίωση των ικανοτήτων επικοινωνίας, την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας ή ακόμα και ως εργαλείο ψυχοθεραπείας για να βοηθήσει ανθρώπους να εκφράζονται πιο ελευθέρα, να γίνονται πιο αυθόρμητοι, πιο δημιουργικοί και να ψυχαγωγούνται.

Αυτό που κάνει το Improv να ξεχωρίζει, είναι ότι δίνει μια άκρως βιωματική εμπειρία εφαρμοσμένου θεάτρου και παράλληλα βελτιώνει τη συναισθηματική νοημοσύνη των συμμετεχόντων. Μαθαίνουν πως να ακούν πραγματικά, να δέχονται και να αποδέχονται την αποτυχία και να ανακαλύπτουν πτυχές του ευατού τους. Έρχονται ξανά σε επαφή με την παιδικότητα τους και αυτό, μόνο καλό μπορεί να είναι!!!

Τα τμήματα αρχαρίων διδάσκονται τις βασικές αρχές του Short form improv και είναι χωρισμένα σε 6 βασικούς θεματικούς κύκλους που ολοκληρώνονται σε 2 χρόνια.

Υπεύθυνος εργαστηρίου:Παναγιώτης Κούδας

Προηγούμενο άρθροΗ κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2018-19
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Καραβέτης: “Πάλι εχθές οι Τούρκοι αλιείς ψάρευαν στην περιοχή της Ζουράφας με συνοδεία σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής”