Σήμερα στις 10:30 το πρωι (ωρα Αμερικης) ανακοινώθηκε ότι η Εβριτισσα (Αλεξανδρουπολιτισσα) καθηγήτρια του Πανεπιστημιου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο κυρία ΡΕΝΑ ΜΠΙΖΙΟΥ θα λάβει το μεγάλο Αμερικανικό βραβείο “BioMedSA Award for health care, bioscience innovation” του 2020 για την εκπληκτική και πρωτότυπη ερευνά της στα βιοϊατρικά υλικά (biomaterials) που μπορούν να αντικαταστησουν ανθρωπινά όργανα, καθώς και για την ερεύνα της στην μηχανική των ιστών για την παραγωγή νέων ιστών και οργάνων από τα κύτταρα μας (tissue engineering).

Η κυρια Μπιζιου, που μεγάλωσε στην Αλεξανδρουπολη και τελείωσε γυμνάσιο και λύκειο στην Ζαρίφειο Ακαδημία της Αλεξανδρουπολης, επιστρέφει στην Θράκη σχεδόν κάθε καλοκαίρι, αν και εφέτος δεν είναι δυνατόν λόγω του ιου.

Η κυρια Μπιζιου είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ, της Ακαδημίας των Εφευρετών και δυο άλλων διεθνών Ακαδημιών, και έχει λάβει πάνω 40 διεθνή βραβεία για την ερευνά της. Διδάσκει ακομη στο Πανεπιστήμιο της στο Σαν Αντονιο, και δίνει μαθήματα ή μικρά προγράμματα διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο Rice στο Χιουστον, στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων, στην Κύπρο και στην Κίνα.

Το βραβείο που θα της απονεμηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο Τεξας το έχουν πάρει προηγουμένως άλλα πολύ μεγάλα ονόματα των ιατρικών επιστήμων όπως ο Bob Langer (2013) του MIT, ο πασίγνωστος εφευρέτης πολλών ιατρικών προϊόντων με πάνω απο 1,200 ευρεσιτεχνειες, ο Julio Palmaz (2006) ο εφευρέτης των πρώτων καρδιακών στεντ, ο Dean Kamen (2009) διεθνώς γνωστός εφευρέτης πολλών ιατρικών προϊόντων και συσκευών, ο διάσημος βιολόγος Leroy Hood (2011), και ο Len Pinchuk (2017) του Miami, που ειναι μεγάλος εφευρέτης τεχνητών οργάνων.

Περισσοτερα για το βραβειο της κυριας Μπιζιου θα διαβασετε ΕΔΩ .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΕΝΑ.

Η πατριδα σε θαυμαζει.

Ολος ο κοσμος σε αναγνωριζει.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με το νέο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου
Επόμενο άρθροΕργασίες αντικατάστασης οργάνων παιδικής χαράς και τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας στις παιδικές χαρές του Δήμου Αλεξανδρούπολης