Στη δημοκρατία, αυτός που «δεν κάνει τη δουλειά», είτε γιατί δε θέλει, είτε γιατί δε μπορεί, φεύγει.

Στις 11/11/2021 επισκέφθηκε τον Έβρο και την Ροδόπη ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Κατά την επίσκεψή του στις Φέρες συναντήθηκε και συζήτησε σε γνωστό Καφέ με αγρότες κτηνοτρόφους επαγγελματίες και θεσμικούς.

Έγινε ένας ζωντανός και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες που εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς αναδείχθηκαν τα θέματα της οικονομικής κρίσης με την έξαρση της ακρίβειας, της υγειονομικής κρίσης που είναι αποτέλεσμα διαχείρισης της πανδημίας απ τις κυβερνητικές επιλογές να κλείσουν μονάδες υγείας εντείνουν την ανασφάλεια των πολιτών που ζουν στο Έβρο.

Η κυβέρνηση για τα θέματα της ακρίβειας αποφεύγει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, όπως:

🔺την αύξηση του κατώτατου μισθού στα €800,

🔺την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ανεξαρτήτως επαγγέλματος,

🔺την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα έως €40.000,

🔺την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών

την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο κίνησης,

🔺την επέκταση στο ανώτατο όριο μηνιαίων δόσεων στις 48 από 24 για βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021 για όλους τους οφειλέτες,

🔺την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και στη βενζίνη κατά 50%.Δηλαδή, τη μείωση του ΕΦΚ στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Περίθαλψης είναι αδύνατη. Ειδικά χωρίς αξιόπιστο και ενδυναμωμένο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας, που θα αναχαιτίσει ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του λαού μας.

Με βλέμμα στο σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα , ο μόνος τρόπος να βρεθεί διέξοδος από το σημερινό ζοφερό τοπίο είναι οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ με πόρους και προσωπικό, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της πανδημίας, καταπολεμώντας τον φόβο των πολιτών και αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για το κατ’ εξοχήν κοινωνικό αγαθό.

Στη δημοκρατία, αυτός που «δεν κάνει τη δουλειά», είτε γιατί δε θέλει, είτε γιατί δε μπορεί, φεύγει. Του δείχνει την πόρτα το πραγματικό αφεντικό: Ο κυρίαρχος λαός.

Προηγούμενο άρθροΝεκταρία Κριτού: Εκοιμήθη η Αλεξανδρουπολίτισσα Ηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών
Επόμενο άρθροΤεράστια αμερικανική δύναμη θα μετακινηθεί από την Αλεξανδρούπολη