Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η Ορθοδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως ύπου και  φυλάσσονται τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Ανθίας που εορτάζει την ίδια ημέρα

Φέτος, η ενορία του Αγίου Ελευθερίου εορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας και δραστηριοποίησης στην πόλη μας. Για το λόγο αυτό από το περασμένο Σάββατο στον ναό εκτίθεται σε προσκύνηση η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή του νομού Ημαθίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η ιερά εικόνα της Παναγίας θα βρίσκεται στο Ναό μέχρι και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο και συμμετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ.κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Πριν την απόλυση με αφορμή την 100ετια βραβεύτηκαν άνθρωποι που προσέφεραν στην ενορία του Αγίου Ελευθερίου καθώς και οι Ποντιακοί Σύλλογοι της περιοχής μας.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το πρωί από 7.00’-10.00’ θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην μνήμη του Αγίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο Πένθους Οικογένειας Ασλανίδη Νικολάου
Επόμενο άρθροΓιάννης Γκαράνης: “Δεν πρέπει να περάσουν σε χέρια ιδιωτών οι Δημοτικές Επιχ/σεις Ύδρευσης”