Δεν Σας  κρύβω , πως είχα αρχικά  πιστέψει  πως οι  πολεμικές ιαχές  του Σουλτάνου  Ερντογάν  εναντίον  της χώρας μας ήταν μια οδυνηρή πραγματικότητα  , θλιβερή επωδός  των ορνέων που σκυλεύουν το κουφάρι  μιας δυστυχώς ρακένδυτης και μνημονιακής  Ελλάδας .Οι  υλακές  του έχοντος απωλέσει η αλήθεια  είναι , νου και μέτρο ανατολίτη γείτονα  μας, κάνουν τον γύρο του κόσμου , απασχολούν πολλές χώρες  και κυβερνήτες , αφού  ο ποντιακής καταγωγής  Ταγίπ –ε, ναι,οι γενίτσαροι  ποτέ δεν έλειψαν -τα βάζει μέχρι και με τον ισραηλινό Νεντανιάχου , τα βάζει και με τους θλιβερούς  της παραπαίουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης  και ποιος ξέρει με ποιόν θα τα βάλλει  ακόμη. Την άποψη μου , ότι με τον ανεξέλεγκτο γείτονα  θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα , ήλθε να ενδυναμώσει  η αιφνίδια  και  ύπουλο  τρόπο αιχμαλωσία των δυο στρατιωτικών   μας στις Καστανιές του Έβρου στις αρχές του περασμένου Μάρτη .Από τότε η χώρα φαίνεται πως έχει μπει  σε  ένα παρατεταμένο εφιάλτη , που καλλιεργείται καθημερινά  στα δελτία των  οκτώ με γεμάτο μυστήριο   και ένταση  αναλυτές , τύπου Βερύκιου προς δόξα του αποχαυνωμένου  αλλά και περιδεούς κοινού ,  ότι κάτι κακό θα μας συμβεί. Τις τελευταίες ημέρες όμως αρχίζω να το ξανασκέφτομαι  και σιγά -σιγά να αλλάζω άποψη. Οδηγός   μου γι αυτό πάντοτε  ο «έλλογος νους» του Παρμενίδη  και  η αθέατη πλευρά του λόφου  κατά τον παμμέγιστο  Πλάτωνα ,στην οποία πρέπει πάντοτε να προσβλέπει κανείς  , θέλοντας να κατακτήσει  την αλήθεια.

Ο Ερντογάν παίζει παιχνίδι  ,φωνάζει και παζαρεύει , προσφιλή συνήθεια  εξ άλλου των περισσοτέρων  εξ Ανατολών ορμώμενων . Δεν είναι έτσι τυχαίο , ότι συναντάται με τον Γιούνκερ , τον Τούσκ , απειλεί , πως θα ανοίξει την κάνουλα της λαθρομετανάστευσης , αν δεν τον «μπουκώσουν» με δισεκατομμύρια  ευρώ  οι θλιβεροί Ευρωπαίοι .Συναντάται και με τον Πούτιν , γιατί η ρώσικη αλεπού  βλέπει μια χρυσή ευκαιρία να χαλάσει κάμποσο  την «μανέστρα» των Αμερικανών και του Νάτο. Απειλεί θεούς και δαίμονες, στήνει σκηνικό στην Αγιά Σοφιά με το σήμα των «γκρίζων λύκων»,αξιώνει μερίδιο  από την πίτα στο Αιγαίο – το μεγάλο του ζόρι  βλέπετε –αλλά στο τέλος να μου το θυμάστε δεν θα κάνει  τίποτε, μια που   οι κοσμοεξουσιαστές τον ελέγχουν πλήρως , αφού αντί για λέοντα ,  η συμπεριφορά του, τους θυμίζει υλακές  κυναρίων!

Οι δικοί μας όμως ,γιατί καλλιεργούν και αυτοί  σκηνικό πολέμου , όλα φαίνεται να  βρίσκονται   σε ένα  τεντωμένο σκοινί ,σενάρια για  δήθεν επίθεση  σε Καστελόριζο ,Στρογγύλη ,  Έβρο και όχι μόνο;!. Ο ευτραφής υπουργός Άμυνας εξαπολύει εκ του ασφαλούς λεκτικούς μύδρους  κατά του Σουλτάνου , ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως οι στρατιωτικοί  μας μπορεί  να κάτσουν και δεκαπέντε χρόνια φυλακή , επικαλείται  μάλιστα  και τις κινηματογραφικές του γνώσεις  με το περίφημο «εξπρές του Μεσονυκτίου» για να καταδείξει πρωτίστως την δική του ανικανότητα  αλλά και την ανεπάρκεια  της  σαπισμένης  Δύσης. Τι κρύβεται  αλήθεια  πίσω από όλα αυτά ;Η αίσθησή μου είναι πως οι χαμερπείς πολιτικάντηδές, μας φοβίζουν γιατί άλλα επιδιώκουν κατά τας επιταγάς  των πατρώνων  που τους  εξουσιάζουν. Δεν σας κάνει εντύπωση , πως από τότε που έβγαλαν  και οι δικοί μας  τα Ελληνοτουρκικά  στο προσκήνιο , σταμάτησαν όλοι , φορείς, οργανώσεις ,λαός , να ασχολούνται  με το Σκοπιανό, κανένας  δεν μιλά , δεν αντιδρά, συλλαλητήρια δεν γίνονται  και όλα δουλεύουν υπόγεια  προς την κατεύθυνση  της διπλής ονομασίας με τον όρο Μακεδονία μέσα;! Αν λοιπόν  ο σύγχρονος «Μπένυ Χίλ» Κοτζιάς  μας ανακοινώσει  προσεχώς το τετελεσμένο του ονόματος  για το κρατίδιο  των Σκοπίων , υπάρχει ο κίνδυνος  να μη πάρουμε χαμπάρι ,γιατί θα αγναντεύουμε το Αιγαίο , μήπως φανεί ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν όμως  δεν θα έλθει .Τον βολεύει το άγριο παζάρι .Γιατί ως γνήσιος ανατολίτης  κερδίζει πάντοτε σ αυτό. Και μάλιστα , έναντι αδρού τιμήματος. Έχετε αντίρρηση ;!

Προηγούμενο άρθροΣτην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»
Επόμενο άρθροΝέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης Π.Ε.Σ.Τ.Α