Σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οκτώ τρομορκάτες. Οι επτά τρομοκράτες που πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει έπεσαν νεκροί στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, και ένας ακόμη σκοτώθηκε από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 22.17 ώρα Γαλλίας κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Στο στάδιο βρίσκονταν 80.000 θεατές, ενώ τον αγώνα παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.
Περίπου δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη επίθεση στο εστιατόριο Le Petit Cambodge στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Δύο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους θαμώνες, με αποτέλεσμα έντεκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Η τρίτη επίθεση σημειώθηκε έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, όταν άνδρας αγνώστων στοιχείων άνοιξε πυρ προς τους περαστικούς.
Η επόμενη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 23:00 ώρα Γαλλίας, στο μουσικό θέατρο, πολυχώρο συναυλιών Bataclan. Οι δράστες εισέβαλαν και πυροβολούσαν με ψυχραιμία εναντίον του πλήθους φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Εκεί έχασαν τη ζωή τους 118 άτομα, ενώ ακολούθησε και ομηρία.
Ο Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Είναι φρίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις».
Πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.

http://www.voicenews.gr

Προηγούμενο άρθροΣτην Αλεξανδρούπολη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Επόμενο άρθροΙ. Ζάχος: «Δέκα αθλητές του Απόλλωνα Αλεξ/πολης στην Εθνική Ελλάδος του Kick Boxing»