Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ένστολοι της περιφέρειας ΑΜ Θ για τον σχεδιασμό κατάργησης του 219 ΚΙΧΝΕ στρατιωτικού Νοσοκομείου με έδρα το Διδυμότειχο ή την πιθανή παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του στο γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Με επιστολή που απέστειλαν στα αρμόδιους Υπουργό και Υφυπουργό  Άμυνας τους  βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και τους Αρχηγούς του Ελληνικού Στρατού τόσο  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ όσο και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ τονίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι αδιανόητο να τίθεται προς συζήτηση και μόνο σε μια περιοχή που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη δύναμη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Όπως αναφέρεται, το προσωπικό του 219 ΚΙΧΝΕ καλύπτει καθημερινά μεγάλο αριθμό περιστατικών στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και των οικογενειών τους, καθώς και σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στην περιοχή αφού αποτελεί το μόνο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βόρειο Έβρο.

Σύμφωνα με τις δυο Ενώσεις σχεδιάζεται ο  περιορισμός των λειτουργιών του 219 ΚΙΧΝΕ  με την παραχώρηση τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος (αίθουσα χειρουργείου) ή και η πλήρης κατάργηση του και η συγχώνευση του με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Αυτό κρίνεται αδιανόητο όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή στα σύνορα του Έβρου δραστηριοποιείται μία Μεραρχία χιλιάδων στρατιωτικών ενώ υπηρετεί ταυτόχρονα και πολύ μεγάλος αριθμός  Αστυνομικών και η λειτουργία του 219 ΚΙΧΝΕ είναι απαραίτητη για κάλυψη των αναγκών περίθαλψης και θεραπείας των μονίμων στελεχών αλλά και των Στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους.

Επισημαίνεται ακόμη και ο ρόλος τον οποίο θα κληθεί να διαδραματίσει ένα στρατιωτικό νοσοκομείο που λειτουργεί στη νευραλγική περιοχή των συνόρων μας εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο σε ενδεχόμενη εμπλοκή του στρατεύματος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πλήρως στελεχωμένο  πριν από μερικά χρόνια,  με σχεδόν όλες της ειδικότητες Ιατρών (ήταν Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο), υποβαθμίστηκε σε ΚΙΧΝΕ και οι ιατροί μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές.

Η επιστολή καταλήγει με την διαπίστωση ότι οι στρατιωτικοί της περιοχής βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στα θέματα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά στις ακριτικές περιοχές και ότι η περαιτέρω υποβάθμιση του 219 ΚΙΧΝΕ θα εντείνει την καθημερινή ανησυχία των συναδέλφων οι οποίοι ζουν με την αγωνία και τον φόβο της αβεβαιότητας

ΠΗΓΗ www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠρώτη εφαρμογή της ευρωπαϊκής φόρμουλας των «go-to-areas» στα πιλοτικά offshore αιολικά στην Αλεξανδρούπολη – Επίσπευση και των αδειών έρευνας
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Ακολουθίας Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως