Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: “Παρόλο το εχθρικό περιβάλλον και τα εμπόδια που μας βάζουν… η 10η Regatta και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Leaser θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρουπολη…”

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Ιουλίου 2018
933 0

Η 10 η ΝΟΑ REGATTA Aλεξανδρούπολης θα γίνει φέτος από 19-23 Ιουλίου. Ο θαλάσσιος χώρος της Αλεξανδρούπολης θα γεμίσει ζωή και τα πανιά των σκαφών θα ομορφύνουν τη θέα που προσφέρει η πόλη μας στο Θρακικό. Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου κ. Χατζηκωνσταντίνου παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου όπου έδωσε πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση αλλά εξέφρασε και τεράστια παράπονα για την ανυπαρξία στήριξης από φορείς και κράτος.

Ένα τέτοιο γεγονός απαιτεί προϋπολογισμό, ανέφερε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου. «Εκτός από τους προπονητές ο όμιλος έχει μόνο εθελοντές. Η διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος δε διαρκεί μόνο τις μέρες που το βλέπουμε αλλά χρειάζονται προετοιμασίες.  Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε τη συνδρομή όλων, και των τοπικών φορέων αλλά και όχι μόνο τοπικά. Με λύπη θα πω, η ανταπόκριση που έχουμε από αυτούς είναι περιορισμένη και πολλές φορές ανεπαρκής».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ζητήθηκε από το υπ. Εθνικής Άμυνας να βάλει ένα οχηματαγωγό για να μεταφερθούν τα σκάφη εδώ. Το υπουργείο απάντησε ότι αδυνατεί. Ευχαρίστησε πάντως τον τοπικό στρατηγό της Μεραρχίας που θα συνδράμει με λεωφορείο για τις μετακινήσεις, ενώ θα διαθέσει και σκηνές για να στηθούν στο λιμάνι για τους αθλητές.

Εντύπωση προκάλεσε η ανυπαρξία βοήθειας και από τον Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου «Απευθυνθήκαμε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης που υποτίθεται είναι το σπίτι μας. Ο πρόεδρος μας ενθάρρυνε πριν 1,5 χρόνο ότι θα σταθεί στο πλευρό μας. Ζητήσαμε πριν λίγους μήνες με έγγραφο, μια ράμπα για να μπορεί κανείς να ρίξει τα σκάφη. Είχαμε τη διαβεβαίωση, δώσαμε και σχέδια, ότι θα γίνει. Τον Μάϊο μας απάντησε ο ΟΛΑ ότι αυτό θέλει μια διαδικασία και δεν υπάρχει χρόνος. Στην Καβάλα σε ανάλογη περίπτωση βρήκαν λύση και τοποθετήθηκαν 5 τέτοιες ράμπες…».

Ανέφερε ακόμη ότι ζητήθηκε από το υπ. Τουρισμού να θέσει υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση και να συνδράμει με την παραγωγή ενός τηλεοπτικού σποτ. «Το υπουργείο απαξίωσε να μας απαντήσει» είπε.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου βοηθούν καθώς και επιχειρήσεις, τόνισε ο πρόεδρος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του.

«Η Περιφέρεια μας ταλαιπώρησε. Χθες με διαβεβαίωσαν ότι θα τελειώσουν τα προβλήματα. Κάποιοι υπηρεσιακοί εχθρεύονται την προσπάθεια και ανακαλύπτουν απίστευτες δικαιολογίες…. Ανακαλύπτουν δήθεν πως εισπράττουμε εισιτήρια ενώ όλοι ξέρουμε ότι η πρόσβαση στο άθλημα είναι ελεύθερη. Ανακαλύπτουν αστείες δικαιολογίες για να καθυστερήσουν ενισχύσεις ακόμα και για την περσινή χρονιά!» σημείωσε και πρόσθεσε «Δε ζητάμε κάτι παράλογο. Αυτό που ζητάμε είναι η συνδρομή τους».

Τραγελαφικά πράγματα συνέβησαν με την αποστολή του Καζακστάν που θα έρχονταν με δικά της έξοδα και σκάφη… Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, η ελληνική πρεσβεία στο Καζακστάν αρνήθηκε να δώσει βίζα στους αθλητές!

«Ας αναλογιστούν όσοι μας αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση, τις ευθύνες τους»

Φέτος εκτός από τη NOA REGATTA, ο Ναυταθλητικός Όμιλος θα αναλάβει και τη διοργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος σκαφών τύπου laser 4.7 από 25 έως 28 Ιουλίου.

Από 19 έως 28  Ιουλίου είπε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, το Θρακικό Πέλαγος θα γεμίσει με πανιά.

Η φετινή NOA REGATTA είναι μια μεγάλη διοργάνωση, πανηγυρική, έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή αθλητές από 12 χώρες, από όλα τα Βαλκάνια, τη Μ. Βρετανία, Μάλτα, Κουβέιτ .

500 και πλέον άτομα θα γεμίσουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ της πόλης, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Ακούστε το ηχητικό από τη συνέντευξη τύπου

Σχετικά άρθρα

Εθνικός αγνοείται… (photos)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2015 0
Τα 7 παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έφτασε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που ηττήθηκε εντός έδρας με 2-0…

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουλίου 2017 0
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της πόλεώς μας, όπου φυλάσσεται…