Ο εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου Εκκίνηση Καλογνωμάς Δημήτριος κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ιωάννη παραβρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση των προτάσεων με την Πρόεδρο κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και τον γενικό διευθυντή της Επιτροπής, κ. Αθανάσιο Κανταρτζή καθώς και με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος ιστορίας και εθνολογίας ΔΠΘ, μέλος της Επιτροπής κα Ελπίδα Βόγλη.

Έγινε παρουσίαση της πρότασης που έχει καταθέσει το σωματείο Εκκίνηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του «Ελλάδα 2021» και αφορά στη Δημιουργία/παραγωγή κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας με θέμα τον ξεσηκωμό και την συμμετοχή της νήσου Σαμοθράκης, αλλά και της υπόλοιπης Θράκης, στην ελληνική επανάσταση του 1821 και στην παράλληλη ιστορία των πέντε νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης.

Η κυρία Αγγελοπούλου έδειξε έκδηλο ενδιαφέρον, αφιερώνοντας παραπάνω του προβλεπόμενου χρόνου στον εκπρόσωπο του σωματείου κ. Καλογνωμά, ο οποίος ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια την επιτροπή για το εγχείρημά μας και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.
Ο κ. Καλογνωμάς επεσήμανε τη διττή βαρύτητα του εγχειρήματος και πιο συγκεκριμένα:
α) την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και
β) τη διαφύλαξη της ιστορίας και την τουριστική προβολή της περιοχής

Η κα Αγγελοπούλου τόνισε πως η πρόταση του σωματείου Εκκίνηση, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή.

Για το πολιτιστικό σωματείο Εκκίνηση
Ο Πρόεδρος
Στεργίου Σάββας


Η Ομιλία του κ Καλογνωμά:

Kυρία πρόεδρε,

Στην εποχή της εικόνας και του ήχου, στην εποχή των θεαμάτων, επιχειρούμε να μεταφέρουμε στην μεγάλη οθόνη, με τον πλέον εμφατικό αλλά ταυτόχρονα και εύπεπτο τρόπο, άγνωστες πτυχές της περήφανης ιστορίας του τόπου μας αλλά και των ηρώων του τόπου μας, για να τις γνωρίζουν όλοι από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο.
Φυσικά μέσα σε 2-2,5 ώρες ταινίας δεν χωράει όλη η ιστορία μας.

Σκοπός μας είναι μέσα σε αυτές τις 2,5 ώρες να πείσουμε όλον τον κόσμο, να ενδιαφερθεί, να μας επισκεφθεί, να αγαπήσει τον τόπο μας!

Αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό, μετά θα έχουμε όλο το χρόνο με το μέρος μας, για να μάθουμε όλη την ιστορία παρέα…

Στις παραλίες μας, τα βουνά μας, τα ποτάμια μας, τις βάθρες μας, τους καταρράκτες μας, τα καφέ μας, τα ταβερνάκια μας.

Θέλουμε το 2021 να γιορτάσουμε μαζί τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και την έναρξη μίας τουριστικής καμπάνιας, για την ανάπτυξη του πολύπαθου τόπου μας!

Θέλουμε να βάλουμε τη Σαμοθράκη μας και την Αλεξανδρούπολη, ψηλά στη λίστα των TOP προορισμών, τόσο του τουρισμού από το εξωτερικό όσο κι του εσωτερικού τουρισμού.

Έχουμε πολλά να προσφέρουμε!

Θα κάνουμε κάτι για να μείνει!

Θα συνεργαστούμε με ΟΛΟΥΣ προς αυτήν την κατεύθυνση!

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Κυμπουρόπουλου (για την τουρκική προκλητικότητα) προς όλους τους Ευρωβουλευτές
Επόμενο άρθροΔΕΔΑ: Με δημοπράτηση στην ΑΜΘ ξεκινά το μεγαλύτερο project επέκτασης του δικτύου αερίου