Τα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως τελέστηκαν το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου 2022 παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εξέλιξη που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, δικαιώνει και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για τις όσες προσπάθειες έκανε τόσα χρόνια για την ολοκλήρωση του αναγκαίου αυτού έργου.

Το Γηροκομείο θα καλύψει πολλές ανάγκες που υπάρχουν στον Έβρο, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία δομή για ηλικιωμένους στο βόρειο ή κεντρικό τμήμα του νομού.

Παράλληλα εγκαινιάστηκε η αίθουσα των ευεργετών Χρήστου και Ζέττας Πιρπιρή.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Το Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα ιστορικό ίδρυμα με πολύχρονη προσφορά στην πόλη. Λειτουργεί στην περιοχή από το 1961, όταν και ανηγέρθη από τον τότε Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ιωακείμ Καβύρη.

Σκοπός του είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η χορήγηση στέγης, η προστασία, η σίτιση και η εν γένει συντήρηση ηλικιωμένων που κατάγονται κυρίως από τον νομό Έβρου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η Υφυπουργός για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη.

Προηγούμενο άρθροΗλίας Ηλιακόπουλος: “Οι ρήτρες αναπροσαρμογής είναι άκυρες και πρέπει να αναγνωρισθεί η ακυρότητα της”
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: «Εδώ συντελείται μία αναπτυξιακή κοσμογονία»