Την αντίθεσή της στην εγκατάσταση 19 νέων αιολικών πάρκων στον Έβρο, τα οποία έχει αιτηθεί δανέζικος όμιλος, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να γεμίσει όλη Ελλάδα ανεμογεννήτριες» και ότι «για ένα τόσο μεγάλο έργο, το οποίο δεν εξυπηρετεί τις ενεργειακές ανάγκες του νομού και της χώρας, θα πρέπει να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία…».

Επιπλέον, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου διατυπώνει τις ενστάσεις της για την «επιδότηση νέων ανεμογεννητριών από το ελληνικό δημόσιο», όταν αυτές δεν χρειάζονται για εγχώριες ανάγκες. Στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι «το οικολογικό κίνημα της Ελλάδας υποστήριξε την παραγωγή αιολικής ενέργειας», ωστόσο θεωρεί ότι για τη δημιουργία αιολικών πάρκων θα πρέπει «να συνεξετάζονται και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές όλες οι παράμετροι ενός έργου που προτείνεται από κάποια εταιρεία», ειδικά εάν αυτό έχει χαρακτηριστικά «φαραωνικής ή βλαπτικής για την τοπική οικονομία και το περιβάλλον επένδυσης».

Σύμφωνα με την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, από τα 19 προτεινόμενα νέα αιολικά πάρκα που η εταιρεία θέλει να εγκαταστήσει στον νομό, τα 14 βρίσκονται στον δήμο Αλεξανδρούπολης και τα 5 στον δήμο Σουφλίου. Ειδική αναφορά, μάλιστα, κάνει σε εκείνο που χωροθετείται στα αβαθή του κόλπου της Αλεξανδρούπολης, μέχρι τις εκβολές του Έβρου, και σε ένα ακόμα, στη θαλάσσια περιοχή της Χιλής, στο ύψος του νοσοκομείου, τα οποία, όπως υποστηρίζει, «θα βλάψουν τον θερινό τουρισμό της περιοχής» στην μία περίπτωση και στην άλλη, το περιβάλλον, την ορνιθοπανίδα και την αλιευτική οικονομία του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα του Έβρου.

Πηγή: EΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος-Οικονόμου στον Έβρο
Επόμενο άρθροΑυξάνεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού εξοπλισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά 1.5 εκατομμύρια ευρώ