Live

14.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ «Απελευθερώνονται» τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

«Απελευθερώνονται» τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Η πρόσβαση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ γίνεται πιο εύκολη καθώς θα επιτρέπονται περισσότεροι καταναλωτές ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η εισήγηση της επιτροπής προ ημερών, προτείνει αλλαγές στην λειτουργία των σούπερ μάρκετ, κάνοντας πιο εύκολη πρόσβαση των καταναλωτών ωστόσο, εφόσον αυξηθούν κρούσματα και διασωληνωμένοι, δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ενώ θα επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε όλους τους διαδρόμους–που έτσι και αλλιώς -είναι υποχρεωτική για τους κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση των ειδικών δεν επιφέρει από μόνη της αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν.

Έτσι, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο -μέχρι να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα- ως εξής:

Σούπερ μάρκετ

  • Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
  • Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Σε κλειστούς χώρους που υπάρχουν εστιατόρια και καφέ ήδη ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε περίπτωση που κάποιος καθίσει μέσα.

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε σε υπαίθριους χώρους.

Πρόσβαση «παντού», έχουν και θα έχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι, που και αυτοί ωστόσο θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΤΑΙΠΕΔ: Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει στο χάρτη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων
Επόμενο άρθροΔρομολογείται η κατασκευή νέου Μεθοριακού Σταθμού στους Κήπους Έβρου – Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ