Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξ/πολης η τακτική Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικού που μεταξύ άλλων θεμάτων της είχε και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτεχνή, τα 15 ονόματα του οποίου έγιναν γνωστά αργά το βράδυ μετά και την καταμέτρηση των ψήφων. 

Τα άτομα τα οποία αποτελούν το νέο ΔΣ λοιπόν είναι τα εξής:

Πασσιάς, Τελόπουλος, Τοκαμάνης, Μαμούγκας, Κυραδενίδης, Αλεξιάδης, Κεμανετζής, Βαλσαμίδης, Παλακίδης, Νικολαίδης, Μαυρίδης, Μπεχτσούδης, Κατσιβάρδα, Μεσινέζης και Λιάσκος.

Στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Λουπασάκη, Μαυρουδής και Χατζησταύρου.

Αναλυτικά οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αλεξιάδης Γεώργιος 24
Βαλσαμίδης Παναγιώτης 22
Βρετοπούλου Όλγα 11
Δόβρης Ηλίας 9
Καβανόζης Άγγελος 6
Καραμπατζάκης Ανδρέας 7
Κατσιβάρδα Αλεξάνδρα 15
Κεμανετζής Ειρήναρχος 24
Κοϊνάκη Βασιλική 11
Κυραδενίδης Δημήτριος 26
Λιάσκος Κωνσταντίνος 14
Μαμούγκας Δημοσθένης 29
Μανδάκης Φώτης 6
Μαυρίδης Θεόδωρος 17
Μεσινέζης Αυγερινός 15
Μεσιτίδης Βασίλειος 8
Μπεχτσούδης Απόστολος 16
Νικολαίδης Νικόλαος 20
Παλακίδης Απόστολος 21
Πασσιάς Γεώργιος 40
Σάλλιου Ελένη 9
Τελόπουλος Αντώνιος 30
Τζίμας Δημήτριος 13
Τοκαμάνης Αναστάσιος 30
Τσελιγκόπουλος Παρασκευάς 13

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κωνσταντινίδης Κάρολος 20
Λουπασάκη Χρυσή 27
Μαυρουδής Κλεάνθης 27
Χατζησταύρου Αντώνιος 26

Με την έναρξη της Συνέλευσης τον λόγο πήρε ο απερχόμενος Πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Καραπιπέρης ο οποίος τόνισε πως «ο Εθνικός είναι ένας και πρέπει να τον υπερασπιστούμε». Συνέχισε λέγοντας πως την τελευταία διετία έγιναν ανεπίτρεπτες κινήσεις. Χαρακτηριστικά είπε: «Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη μας και αυτό χαρακτηρίζει τους απατεώνες». Ακόμη, στάθηκε στο 1ο Συνέδριο του Εθνικού, τα αποτελέσματα του οποίου όπως είπε έγιναν εν αγνοία του μάθημα στο ΤΕΦΑΑ: «Το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να λάβει ο Εθνικός μία πρόσκληση, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Όταν μάλιστα μίλησα με τον κ. Μιχελή (πρώην Γ.Γ. του Εθνικού) μου είπε ότι παρουσίασε το έργο του. Τι είναι ο Εθνικός, μαγαζί του είναι;», σχολίασε ο κ. Καραπιπέρης.

Συνεχίζοντας και αφού αναφέρθηκε στον Κώστα Πατερόπουλο για τον οποίο είπε ότι σωστά απομακρύνθηκε από τον Εθνικό, μίλησε για το τμήμα του ποδοσφαίρου λέγοντας πως ήταν άνευ προηγουμένου ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν οι άνθρωποι της διοίκησης το τμήμα και τις ακαδημίες. Παράλληλα ευχαρίστησε τους κ.κ. Παναγιώτη Βαλσαμίδη και Κώστα Λιάσκο που βοήθησαν στο τέλος της σεζόν και προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα πράγματα. Στη συνέχεια έκανε τις εξής προτάσεις: «Πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του συλλόγου, να προσαρμοστεί ο νόμος. Να γίνει γνωστός και σαφής ο ρόλος του Προέδρου. Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του και να υπάρξει Πειθαρχική Επιτροπή». Τελειώνοντας είπε: «Κάτι λάθος έγινε με το βόλεϊ του Εθνικού και δεν μιλώ για λάθος της διοίκησης», ενώ έκλεισε λέγοντας πως το νέο ΔΣ και ο Πρόεδρος του θα πρέπει να έχουν συναίσθημα, να αγαπούν πραγματικά τον Εθνικό.

Τον λόγο αμέσως μετά πήραν οι έφοροι των τμημάτων του Εθνικού και έκαστος έκανε έναν απολογισμό της σεζόν που τελείωσε. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος Πασσιάς του τμήματος μπάσκετ ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συμφωνώ με τον Γιώργο Γεωργιάδη που δήλωσε ότι η πόλη δεν στηρίζει. Θα πρέπει να γίνουμε ένας Εθνικός γιατί δυστυχώς είμαστε 14 μικροί Εθνικοί, 14 τμήματα που σπάνια βρίσκονται και λειτουργούν από κοινού. Μόνο στο Summer Camp ο Εθνικός είναι πραγματικά ένας».

Ο Αντώνης Τελόπουλος εκπροσοπώντας το βόλεϊ είπε: «Πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χρονιά που μας πέρασε ήταν η κακή επικοινωνία ΤΑΑ & Ερασιτέχνη. Θα πρέπει επίσης να ξέρετε πως το 45% του προϋπολογισμού πήγε σε παλιές οφειλές».

Ο Παναγιώτης Βαλσαμίδης εκπροσωπόντας το ποδόσφαιρο είπε: «Μετά από μία καταμέτρηση που κάναμε με τον κ. Λιάσκο είδαμε πως από αυτή τη σεζόν υπάρχουν περίπου 16.000 ευρώ υπόλοιπα. Οι προπονητές ήταν 5 μήνες απλήρωτοι πριν αναλάβουμε και τώρα είναι έναν μήνα απλήρωτοι. Στο ποδόσφαιρο υπήρξαν έξοδα πάνω από 100.000 ευρώ».

Μετά από απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα, δόθηκε παράταση στις διοικήσεις του Βόλεϊ και του Ποδοσφαίρου έως τα τέλη Ιουλίου.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Προηγούμενο άρθροΓκαμπαερίδης Κωνσταντίνος: Έχουμε πετύχει. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε τουρισμό απο τη Ρωσία
Επόμενο άρθροΠαλακίδης Απόστολος: Με εξωστρέφεια να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά για την υποδοχή των Ρώσων