Τη Δευτέρα 11 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης βράβευσε τους μαθητές της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Αντώνη Φούρφαρο, Χρήστο Παυλίδη και Απόστολο Κουζούκο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Οι μαθητές σε τρεις ημέρες συναγωνίστηκαν 182 τριμελείς ομάδες Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να περάσουν στους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικό ως πρώτη ομάδα συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Στον τελικό συναγωνίστηκαν με έξι ομάδες τις οποίες και νίκησαν κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία.  Είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ».

Προηγούμενο άρθροΤο Alexandroupolis Bike Team γιόρτασε τον ένα χρόνο από την έναρξη του με μια υπέροχη ποδηλατική εκδρομή στην Αίνο
Επόμενο άρθροΒράβευση της Θεατρικής Ομάδας του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης