Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Άρης επικράτησε 1-0 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο «Φώτης Κοσμάς», με τους Εβρίτες να παίζουν δυνατά και παθιασμένα μετά από πολύ καιρό, χάνοντας μάλιστα και αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Σε ένα ματς με αρκετό κόσμο στις εξέδρες (επίσης μετά από πολύ καιρό) και με τους φίλους του Άρη να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα με τα συνθήματα τους, οι Θεσσαλονικείς έκαναν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης, καθώς με μία νίκη στην επόμενη αγωνιστική θα είναι και μαθηματικά πρώτοι. Από την άλλη, ο Εθνικός με τον προπονητή της Κ20 Γιώργο Σαριανίδη να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα μετά την παραίτηση του Σάββα Καρυπίδη, έδειξε ένα καλό πρόσωπο και μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι του, κάτι που αν είχε γίνει νωρίτερα στη σεζόν ίσως οι Θρακιώτες να μην υποβιβάζονταν.

Στο 3′ ο Γωνιάδης απείλησε με ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 17′ ο Καλαϊτζίδης θα μπλοκάρει το σουτ του Ιντζίδη, ενώ στο 23′ ο Γκαϊδατζής θα μπει ωραία μέσα στην περιοχή από πλάγια αλλά το σουτ που θα κάνει δεν θα σταθεί ικανό για να δημιουργήσει προβλήματα στον Σιδεράκη που θα μπλοκάρει. Τρία λεπτά μετά ο γκολκίπερ των «κίτρινων» θα μπλοκάρει και ένα σουτ του Θεοδωράκη, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Καλαϊτζίδης θα εξουδετερώσει το μακρινό σουτ του Τάτου. Στο 31′ οι Μακεδόνες θα χάσουν μία σημαντική ευκαιρία, με τον Καπνίδη να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον πορτιέρο του Εθνικού ο οποίος θα διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν και πάλι μοιρασμένες. Στο 49′ ο Σιδεράκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Γκαϊδατζή, ενώ στο 56′ ο Τάτος θα βγει τετ α τετ με τον Καλαϊτζίδη με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει με τα πόδια σε κόρνερ το σουτ του αρχηγού του Άρη. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Καπνίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ χάρη σε τέρμα του Πόι μετά από σέντρα του Κόκε. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Εθνικού επειδή αυτοί του Άρη δεν τήρησαν το fair play, ενώ ο Τσαμουρλίδης ήταν πεσμένος στο έδαφος. Μετά το γκολ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην πρώτη της αναγκαστική αλλαγή με τον Τσαμουρλίδη που τραυματίστηκε να αφήνει τη θέση του στον Μαμούτ.

Στο 62′ ο Γωνιάδης που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Εθνικού θα χάσει μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Σιδηράκη να τον νικάει στο τετ α τετ. Στο 75′ ο πορτιέρο του Άρη θα χάσει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε ένα μακρινό σουτ και αυτή θα καταλήξει κόρνερ, αλλά ο Εθνικός δεν θα μπορέσει να πετύχει κάποιο τέρμα ούτε σε αυτό το στημένο, αλλά ούτε και στα εναπομείναντα λεπτά και έτσι το 1-0 για τον Άρη θα παραμείνει.

Όσο αφορά τα διοικητικά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, μέλη της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου μαζί με μέλη της περσινής του ποδοσφαιρικού τμήματος θα βοηθήσουν την κατάσταση μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ στα παιχνίδια που μένουν μέχρι το τέλος προπονητής θα είναι ο Γιώργος Σαριανίδης.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γιώργος Σαριανίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (79′ Πελτέκης), Αμπραχαμιάν, Γωνιάδης, Θεοδωράκης (83′ Πιλτικάκης), Τσαμουρλίδης (64′ Μαμούτ).

Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (70′ Καλογέρης), Ρόβας, Μελισσάς, Πόι (79′ Ν’ Λουντούλου), Τσουμάνης, Καπνίδης (88′ Κωνσταντινίδης). Τάτος, Ντούνης.

Διαιτητές: Κουμπαράκης, Δημητριάδης, Τζιώτζιος

Ακούστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης του Άρη Νίκος Γεωργιάδης, ο παίκτης του Εθνικού Άρθουρ Αμπραχαμιάν και ο προπονητής της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Γιώργος Σαριανίδης:

 

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής 

Προηγούμενο άρθροΤί σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό; Του Αναστάσιου Λαυρέντζου
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 28ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής