ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! 

Με αφορμή την δημοσιογραφική διεθνή κατρακύλα της χώρας !

Από τον Ηλία Ν.Ηλιακόπουλο*

Η κατρακύλα της χώρας διεθνώς από την 70η στην 108η θέση στην ελευθερία του τύπου αποδεικνύει ,πώς τούτη εδώ η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ελεύθερη διάδοση ιδεών σε σχέση και με την κριτική που οφείλει να ασκεί η μάχιμη δημοσιογραφία και γενικότερα τα ΜΜΕ στα πεπραγμένα των “κυβερνητικών μανδαρίνων”. Απύθμενο σκότος !

Όταν επικρέμαται στους ώμους των δημοσιογράφων η λαιμητόμος του σταλινικού νομοθετήματος ,που ποινικοποιεί την δημοσιογραφική έρευνα υπό το πρόσχημα «διάδοσης ή διασποράς ψευδών ειδήσεων» με επαπειλούμενη ποινή μέχρι και 5 έτη ,όταν η κυβερνητική αθλιότητα επιτρέπει στον «σύγχρονο Ιαβέρη» το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ)να μοιράζει εξοντωτικά πρόστιμα στις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις αλλά και στα δημοσιογραφικά έντυπα ,λίγοι είναι πια οι γενναίοι που ρισκάρουν την ίδια τους την δημοσιογραφική ύπαρξη για την αποκάλυψη της αλήθειας…Γιατί «όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»!

Από την άλλη ,”Ηλίου φαεινότερο “γιατί τα πάμπολλα προσκυνημένα και ασύλληπτα μπουκωμένα σε χρήμα και παροχές ΜΜΕ, ιδιαίτερα του κέντρου, παίζουν στον κυβερνητικό ρυθμό  της   αποφώλιας (αποκρουστικής ) φλογέρας που επιβάλλουν οι μυσαρές «λίστες Πέτσα»!

Έτσι και να θέλει να κρυφτεί η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα και να προσπαθεί να κατηγορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους “δημοσιογράφους χωρίς σύνορα “για δήθεν λανθασμένη μεθοδολογία στα κριτήρια για την αξιολόγηση της χώρας ως προς την “ελευθερία του τύπου”, τους πήρανε χαμπάρι ,αφού η χώρα κατήντησε η τελευταία της Ευρώπης ,ενώ την ξεπερνούν παρακαλώ….η Γκαμπόν ,η Μποτσουάνα, η Αλβανία ,η Μογγολία και το Μπουρουντί …Είπατε τίποτε παρακαλώ..;! 

Και ενώ ο στραγγαλισμός της Ελληνικής δημοσιογραφίας έπαιζε πρώτο θέμα σε ευρωπαϊκούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς ,εδώ δεν έγινε η παραμικρή αναφορά από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (ΑΠΕ ΜΠΕ)για την κατρακύλα της χώρας μας παγκόσμια στις τελευταίες θέσεις , για να μη δυσαρεστηθούν οι κυβερνώντες …! Χώρια  που σχολιάζεται δυσμενώς  η μη  ανακάλυψη των δραστών στην περίπτωση  της δολοφονίας του έγκριτου  και θαρραλέου δημοσιογράφου Καραϊβάζ !

Είναι ολοφάνερο το έλλειμμα δημοκρατίας και η εξόφθαλμη παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος (αρθρο2, 5,14)αλλά και της διεθνούς σύμβασης των δικαιωμάτων του Ανθρώπου! Γιατί ο σωστός πολίτης είναι ο πολύπλευρα ενημερωμένος …και όχι τα ρομπότ ,που ταϊζει σανό η κυβέρνηση..!

Γιατί είναι κοινό μυστικό  ότι τα κεντρικά  Αθηναϊκά  ΜΜΕ -πλην ελαχίστων!- δεν τα λένε όλα  στον πολίτη  αλλά μόνο εκείνα που θέλουν  και αυτά που είναι αρεστά  στην εκάστοτε  κυβερνητική εξουσία .Γι αυτό άλλωστε  και οι σφυγμομετρήσεις  καταδεικνύουν  την έλλειψη εμπιστοσύνης του «φιλοθεάμονος  κοινού»  στα πρωτοκλασάτα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στις  νέες ηλικίες  και την ξεκάθαρη  στροφή του για ενημέρωση στα «Μέσα κοινωνικής  Δικτύωσης» και σε κάποια «γενναία»  περιφερειακά κανάλια !

Γι  αυτό πολλά από τα θέματα που αφορούν την ρημαγμένη  Περιφέρεια  μουχλιάζουν στα συρτάρια  κάποιων  βαρύγδουπων   αφεντικών  της Αθηναϊκής  Δημοσιογραφίας είτε γιατί δεν « πουλάνε» είτε γιατί  «ενοχλούν» …Αλήθεια  πόσο έχει δοθεί ευρεία  κάλυψη του θέματος  για την αντίδραση  των κατοίκων του Έβρου στην εξυφαινόμενη  δημιουργία  Κέντρου Υποδοχής  και Ταυτοποίησης( ΚΥΤ)  παράνομων μεταναστών  λίγα χιλιόμετρα  μακριά από τα σύνορα από την Τουρκία;! Πόσο πραγματικά  έχει δοθεί  ευρεία κάλυψη  στο μέγα θέμα  ερήμωσης της Περιφέρειας  μια  και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός πληθυσμός ιδιαίτερα  στα σύνορα ,  με τις αυξήσεις  σε καύσιμα  και πρώτες ύλες αδυνατεί να τα βγάλει  πέρα και παίρνει των «οματιών» του;! Αλλά  και πόση αλήθεια έχουν εισφέρει τα δοριάλωτα ΜΜΕ για την  πανδημία  του κορονοιού  , για τους εμβολιασμούς  και την αντιμετώπιση  της πολιτείας με το παραπαίον  Εθνικό  σύστημα   Υγείας , με αιχμή του Δόρατος , τους  επτάμισυ  χιλιάδες  Υγειονομικούς  σε Αναστολή;! 

Μια συμβιβασμένη  δημοσιογραφία  με την κεντρική  εξουσία  κρύβει τα «όζοντα» προβλήματα κάτω από το χαλί  και δημιουργεί  απίστευτο τέλμα στην πρόοδο  του  Έθνους και της  φυλής ! Μήπως όμως αυτό δεν επιδιώκουν σε τελική ανάλυση   οι εθνομηδενιστές  δημοσιογραφούντες; Αφού η δημοσιογραφική τους  πέννα   δεν έχει λόγχη  για κριτική  αλλά «λιβάνι και θυμίαμα»  για την φαύλη  κυβερνητική εξουσία. Γι αυτό ο πολίτης πρέπει  να απαιτήσει  μέσα από φορείς  και Συλλόγους , μέσα από  το βήμα που του δίνει  η διαβούλευση  , για ορθή και αδιαπραγμάτευτη ενημέρωση ! Αντί  να κάθεται παθητικά  βλέποντας « survivor»!             

Βασικός πυλώνας  της  Δημοκρατίας είναι  η αντικειμενική και  ακηδεμόνευτη  Δημοσιογραφία  και όχι  η ιδιόμορφη ποδηγέτηση  του τύπου από την εκάστοτε  κυβερνητική εξουσία ! Δυστυχώς αλλά  λίγοι εκ των πληττομένων  στο δημοσιογραφικό  λειτούργημα έχουν την δύναμη να φωνάξουν …  «Κι όμως ο Βασιλιάς είναι  γυμνός»! Οι περισσότεροι  λιβανίζουν  , γι αυτό και η χώρα οδηγείται  διεθνώς σε δημοσιογραφική  ανυποληψία …και πιο πέρα σε οικονομικό και πολιτικό μαρασμό  ! 

*  Ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος είναι  Διδάκτωρ Νομικής  , Δικηγόρος  και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2022: Πόσοι φοιτητές θα εισαχθούν στις σχολές του ΔΠΘ – Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή
Επόμενο άρθροΜόνο 1 γαλάζια σημαία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης