Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου  εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη διαμαρτυρία του για την ίδρυση, από την «Εγνατία»  Α.Ε., νέου σταθμού μετωπικών διοδίων στην Μέστη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λειτουργία  διοδίων στη Μέστη θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και  θα πλήξει ιδιαίτερα όσους μετακινούνται από και προς το νοσοκομείο, το λιμάνι  και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων  που φθάνουν στον Έβρο και θα πλήξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αποτελώντας αντικίνητρο για νέες επενδύσεις.

Θα συμβάλει αρνητικά στην ανάπτυξη της ευαίσθητης και ακριτικής περιοχής μας που,  ας μην ξεχνάμε , είναι από τις φτωχότερες της χώρας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς διαφωνήσαμε με την δημιουργία των διοδίων όταν ψηφίστηκε ο αρχικός νόμος και αγωνιστήκαμε ενάντια σ’  αυτό και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του σχεδιασμού του σταθμού διοδίων της Μέστης.

Καλούμε τα Σωματεία μας, όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες της περιοχής μας , να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αγωνιστούμε από κοινού και να δώσουμε δυνατό και ηχηρό παρόν στις κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες  που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες .

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Η Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος                                                                                             Βαφειάδου Ιωάννα

Προηγούμενο άρθροSAOS FERRIES: Ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων (online booking) με ασφάλεια, ταχύτητα και χωρίς κόστος για τον επιβάτη.
Επόμενο άρθροΚάλεσμα των ΑΝΕΛ για τα διόδια της Μέστης