Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Θράκη Παλλάς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, και που τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ως ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας. Τα μέλη και οι φίλοι του μουσείου, όπως επίσης και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, αντάλλαξαν ευχές για μια εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά σε μία περίοδο όπου, όπως σχολίασε και ο πρόεδρος κ. Ν. Α. Πινάτζης στην εναρκτήρια ομιλία του ‘’ ο πολιτισμός και η παιδεία αποτελούν την αποδοτικότερη επένδυση σε καιρούς οικονομικής, πνευματικής και ηθικής κρίση και για αυτό οφείλουμε να αναζητήσουμε ανακούφιση στις αναζωογονητικές δυνάμεις που πηγάζουν από τον άνθρωπο, την ιστορία, τις τέχνες και τα γράμματα, τον πολιτισμό γενικότερα…’’ .
Η καθιερωμένη κοπή της πίτας συνοδεύτηκε από μία σειρά πολιτιστικών δράσεων. Αρχικά έγινε η παρουσίαση του συλλογικού εκδοτικού έργου του ΙΣΜΟ, που αφορά στα τέσσερα τεύχη για στην οικονομική, πολιτική, πολιτιστική ζωή του τόπου καθώς και την αρχιτεκτονική της πόλης, με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό. Στη συνέχεια ακολούθησε η τιμητική διάκριση τριών άξιων συμπολιτών μας για την προσφορά τους στην κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, των Στέλιου Βαγενά, Φοίβου Μάλαμα και της Σύνης Αναστασιάδη. Επίσης έγινε η πρώτη εμφάνιση της πολυφωνικής χορωδίας με τη διεύθυνση τον καταξιωμένου μουσικού κ. Θ. Παπαδόπουλου, που θα φέρει το όνομα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.
Το πλούσιο δείπνο συνοδευόταν από το γνωστό μουσικό συγκρότημα Αu Revoir που μάγεψε με τους ρυθμούς και τις μελωδίες του .

 

Προηγούμενο άρθρο«Συνεργασία λιμένων Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς»
Επόμενο άρθροΠαίκτης της ΑΕΚ Έβρου ο Γιάννης Παπαχρήστου