Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Διάλεξη του Αθανάσιου Δρίτσα,
Καρδιολόγου, Αναπληρωτή Διευθυντή Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού κέντρου, Συνθέτη και συγγραφέα, Fellow International Society Music Medicine (ISMM)

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει διάλεξη του καρδιολόγου Αθανάσιου Δρίτσα με θέμα: «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη) και θα επαναληφθεί στην Ορεστιάδα, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Βιέννη σε οργάνωση του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων». Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν και από σύντομες συναυλίες, στις οποίες θα ερμηνευθούν έργα του ομιλητή.
Επίσης ο κος Δρίτσας θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με γενικό θέμα: «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ
ΓΝΩΣΙΑΚΟ, ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ». Το σεμινάριο, που απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές και σπουδαστές της μουσικής, θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη). Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Ο Αθανάσιος Δρίτσας σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s & Hammersmith Hospital, RPMS, London, UK. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές μελέτησε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Κώστα Κυδωνιάτη και Γιάννη Ιωαννίδη και στην Royal Academy of Music, London, UK.
Αποτελεί ενεργό μέλος του European Association of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (EACPR) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC). Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης (ΕΛΕΕΡΓΑ).
Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC) και της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (ISMM). Αποτελεί επίτιμο μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).
Το 2013 τιμήθηκε για την προσφορά του στον τομέα της μουσικής στην ιατρική με το Διεθνές Βραβείο Fontane Di Roma. Πρόσφατα στο σημαντικό συνέδριο EUROPREVENT 2014 της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) βραβεύτηκε η επιστημονική του εργασία με θέμα: Η εφαρμογή της μουσικής για την αντιμετώπιση του πόνου και του άγχους κατά τη διάρκεια ηλεκτροφυσιολογικών επεμβάσεων.
Με Χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης είχε την εκδοτική επιμέλεια των βιβλίων Μουσικοκινητικά Δρώμενα ως Θεραπευτική Αγωγή (εκδ. Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 2003) και η Τέχνη ως Μέσον Θεραπευτικής Αγωγής (εκδ. Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 2004).

Προηγούμενο άρθρο«ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία Συνόρων (FRONTEX) Στην Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή (EBCG)
Επόμενο άρθροΔείτε την κεντρική εκδήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στην Αλεξανδρούπολη