Δεν μας έφτανε ο κορονοίός αλλά και τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου σε κάποιες περιοχές της Θράκης, προέκυψε και κρούσμα ελονοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, μια γυναίκα 42 χρόνων από περιοχή της Ορεστιάδας που πήγε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με πυρετό, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από ελονοσία. Υποβλήθηκε μάλιστα και σε τεστ για κορονοίό που ήταν αρνητικό.

Να τονίσουμε ότι η ελονοσία είχε εξαφανιστεί στην Ελλάδα για πολλά χρόνια και εμφανίστηκε τα τελευταία. Οι επιστήμονες το αποδίδουν στην παρουσία των λαθρομεταναστών οι οποίοι και την μετσφέρουν ερχόμενοι στη χώρα μας. Τους τσιμπάει δηλαδή κουνούπι και μολυσμένο την μεταδίδει σε κάποιον που έρχεται σε επαφήι στη συνέχεια.

Η περίπτωση μόλυνσης από λαθρομετανσστη μέσω τσιμπήματος κουνουπιού θεωρείται η πιθανότερη αιτία του κρούσματος στην γυναίκα από την Ορεστιάδα. Μάλιστα το κρούσμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση των υπευθύνων της Περιφέρειας και απόψε προγραμματίστηκε αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας στην περιοχή .

Να επισημάνουμε επίσης ότι πέρυσι και πρόπερσι είχε ππαρουσιαστεί από ένα κρούσμα ελονοσίας αλλά σε παρέβριες περιοχές του νοτίου Έβρου.

πηγη www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν αντιδρούμε; (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)
Επόμενο άρθροΧρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: «Έχουμε έξαρση των μεταναστευτικών ροών – Μεγάλη η πίεση»