Όπως αναφέρει ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας , Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος:

Σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt, παρευρεθήκαμε στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους (Host Nation Support – HNS) κατά την αναδίπλωση και ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ για την Επιχείρηση «ATLANTIC RESOLVE».

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την συμβολή τους στις επιχειρήσεις υποδοχής, παραμονής και προώθησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ μέσω των υποδομών της Αλεξανδρούπολης, την «Σούδα του Βορρά» που εξελίσσεται σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πολύ σημαντική η συνεχής παρουσία μονάδων των ΗΠΑ στην Χώρα μας, όπως της 1st Combat Aviation Brigade η οποία μετά από την σύντομη παραμονή της στην Αλεξανδρούπολη θα επιστρέψει στην έδρα της στο Fort Riley του Κάνσας (ΗΠΑ).

Και βεβαίως η 1st Air Cavalry Brigade η οποία προ της ανάπτυξής της στην Ευρώπη θα φιλοξενηθεί για ένα εξάμηνο στο Στεφανοβίκειο και στον Βόλο, όπου θα διεξάγουμε σημαντικές δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης, με σκοπό την βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών και την από κοινού επαύξηση της μαχητικής μας ικανότητας.

Η στενή και συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ, που εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς εμβάθυνσης της στρατηγικής αμυντικής σχέσης των δύο Χωρών και επιβεβαιώνεται από την επικαιροποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς σχεδιασμού και εντατικής προσπάθειας του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων και των δύο Χωρών.

Πολύ σημαντική η συνεισφορά στην επιτυχία του εγχειρήματος και η πολύτιμη υποστήριξη του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, που ισχυροποιεί τον ρόλο της Ελλάδος και των ΗΠΑ ως πυλώνων ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Έπεται συνέχεια…
Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Bazaar Κέντρου Ημέρας ΑμεΑ, του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης
Επόμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Εντός χρονοδιαγράμματος το πρόγραμμα «Αρχύτας» για το πρώτο ελληνικό drone