ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ  ΤΟ MAXIMUM FM ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

 

 Το  τελευταίο χρονικό διάστημα  ο Έβρος  ζει  ξεχωριστές στιγμές αφού σύσσωμος ο λαός του  προτάσσει  τα στήθη του  για  την μη δημιουργία  ΚΥΤ  στο Φυλάκιο Ορεστιάδας .

Και εκεί  που τα νεύρα όλων μας  ήταν στο αποκορύφωμα τους ,αφού  οι μισθώσεις 33,5 στρεμμάτων είναι γεγονός, φάνηκε πως όλα έχουν δρομολογηθεί  για την κατασκευή του , ω του θαύματος , η κυβερνητική εκπρόσωπος  Αριστοτελία Πελώνη  ανήγγειλε σήμερα πως μετά από διαβουλεύσεις  με τον λαό της περιοχής και τους  τοπικούς  φορείς  δεν θα γίνει επέκταση  του ΚΥΤ αλλά τα πράγματα  άφησε να εννοηθεί πως θα σταματήσουν εδώ ….

Ιαχές χαράς  στην αρχή .Και πώς να μην σκεφθεί κανείς  τον τιτάνιο αγώνα  που  έχε κάνει ο πρωτοπόρος  στο θέμα αυτό , ραδιοφωνικός σταθμός  Maximum fm . Πόσες συνεντεύξεις , πόση ανάλυση  και προσέγγιση με αντικειμενικότητα και σύνεση  για όσα δεινά θα μας έφερνε  η δημιουργία ΚΥΤ  στην ευαίσθητη περιοχή του  Έβρου .Πληροφόρηση από άκρο  σε άκρο της Ελλάδας  αλλά και του Εξωτερικού  για την σπουδαιότητα του προβλήματος  έφερε τελικά το πρώτο  ποθητό αποτέλεσμα. Δια στόματος κυβερνητικής εκπροσώπου  το ΚΥΤ  ακυρώνεται …Μένει να δούμε  να αποσύρεται  το σχετικό  κυβερνητικό πρόγραμμα από το Διαύγεια … περιμένοντας  και  το σχετικό ΦΕΚ! Μένει να διαπιστώσουμε και να ελέγξουμε , ότι αυτό που η κυβερνητική εξουσία  σταμάτησε ως ΚΥΤ  δεν  θα περάσει ως ΠΡΟΚΕΚΑ. Γιατί τυχόν αναβάθμιση  στις 610 θέσεις  πλέον 300 θέσεις για το υπάρχον  ΚΥΤ ,νάτες  πάλι οι περίπου 1000 θέσεις . Μαγιά που μετά  τις εκλογές θα μπορούσε  να φτάσει  και τις 10000 ! 

Όλος ο σταθμός  όμως  σε αυτή την φάση πρέπει να αισθάνεται  περήφανος για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες πληροφόρησης  που προσέφερε  στην πολύπαθη περιοχή του Έβρου .Τέτοιες φωνές αποτελούν τις  ηλιαχτίδες φωτός για τους αλυσοδεμένους στην άγνοια και το σκότος  τους στο σπήλαιο του  Πλάτωνα. Που τρομάζουν κοιτώντας το άπλετο  φως τη γνώσης  μέσα στις σκιές  αρρωστημένης άνοιας  .  Ο αγώνας  όμως συνεχίζεται…     

Προηγούμενο άρθρο“Το ένα κάτι είναι κάτι. Όμως τα δύο κάτι, θα ήταν κάτι άλλο. Ίσαμε είκοσι και κάτι!” (Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός)
Επόμενο άρθροΤι αναφέρουν οι Βουλευτές ΝΔ Έβρου για την ανάκληση της Κυβερνητικής απόφασης αναφορικά με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου