Τα σενάρια που ήθελαν την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης να δημιουργεί έναν όμιλο μόνο με τους Πανσερραϊκό, Δράμα και Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (μετά την άνοδο της Ασπίδας Ξάνθης στην Α2), ευτυχώς δεν έγιναν πραγματικότητα.

Και γράφουμε ευτυχώς γιατί με μόνο τρεις ομάδες και με τη Δράμα να ήταν άγνωστο το αν θα κατεβαίνει στους αγώνες (το είδαμε και πέρυσι), το πρωτάθλημα δεν θα είχε νόημα. Η ΟΧΕ λοιπόν, αποφάσισε λαμβάνοντας υπ’ όψην της και τον σχετικό νόμο να προκηρύξει το νέο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας των Ανδρών, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί σε 5 ομίλους.

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται στον 5ο όμιλο μαζί με άλλες 8 ομάδες. Αυτές είναι η Δράμα και ο Πανσερραϊκός από την ΕΣΧ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και ο Θερμαϊκός, οι Πόντιοι Κιλκίς, ο Απόλλων Σταυρούπολης, ο Αλέξανδρος, ο Μακεδών και η Νέα Ελβετία από την ΕΣΧ Θεσσαλονίκης.

Βάσει του Κεφαλαίου Γ’ της Γενικής Ποκήρυξης Πρωταθλημάτων περιόδου 2014-15 με την έναρξη του πρωταθλήματος της νέας σεζόν οι Κύκλωπες θα έχουν -2 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αν μία ομάδα απουσιάσει από δύο αγώνες πρωταθλήματος μηδενίζεται, ενώ για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν (2016-17) θα πρέπει να καταβάλλει το χρηματικό παράβολο των 300 ευρώ.

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 12:00 στα γραφεία της Ο.Χ.Ε. και σε αυτήν όλα τα σωματεία θα μπορούν να μετέχουν με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σίγουρα μετά τις 14 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την Ομοσπονδία θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι και τις 31 Μαΐου του ’16.

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΤα 100 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Ηγούμενος Ιερεμίας
Επόμενο άρθροΟι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης έγιναν 30 και… παίζουν παντού!