ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο 

Η πανδημία κατά πως φαίνεται καλά κρατεί .Παρά τον  συνεχιζόμενο  εξοντωτικό εγκλεισμό μας   δεν λένε να καταλαγιάσουν τα κρούσματα  και οι καθημερινοί θάνατοι. Συνθέτουν  ένα δυστυχώς μακάβριο σκηνικό σε μια  άβουλη εν πολλοίς κοινωνία. 

Η δημοσιογραφική  έρευνα αποκάλυψε δυο παράλληλα συστήματα καταγραφής  κρουσμάτων .Και όπως και  ο θυμόσοφος λαός μας λέει  «Όπου λαλούν  πολλοί κοκόροι , αργεί να ξημερώσει» έτσι κι εδώ η  έλλειψη συντονισμού οδήγησε μοιραία  σε λανθασμένη ενημέρωση και εκτίμηση των πραγματικών κρουσμάτων . Με αποτέλεσμα  την χώρα μας στο κόκκινο , παράδειγμα προς αποφυγή διεθνώς !  Η είδηση  έπεσε σαν βόμβα κα δεν διαψεύσθηκε από σοβαρούς και υπεύθυνους γιατρούς .Η θλιβερή αυτή κυβέρνηση  όμως έσπευσε να αμφισβητήσει την διπλή καταγραφή … Όμως  άλλα  έδειξαν τα στοιχεία τελικά…Δύο  ξεχωριστές συμβάσεις  κατέδειξαν  τα ξεχωριστά παράλληλα συστήματα καταγραφής  κρουσμάτων … Το ένα  από την κρατική Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και  το άλλο από την διοίκηση του ΕΟΔΥ του  κου Αρκουμανέα , με ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία  του εντοπισμού και καταγραφής  κρουσμάτων. Ανοργανωσιά , άκαιρη πληροφόρηση , με άλλα λόγια , ένα μπάχαλο που μοιραία  οδήγησε  στην ελλιπή αντιμετώπιση  της όλης κατάστασης ή  και το μέγα ερώτημα ,τεθέν αρχικά από τον αλησμόνητο  ρήτορα της Αρχαιότητας  Γάϊο  Τούλιο Κικέρωνα, « Τις οφελείται ;» ( qui bono?) ;;;!!! Όσο κι αν προσπάθησαν να πείσουν οι κυβερνητικοί  υπεύθυνοι , δ3εν το κατόρθωσαν.Στη «Διαύγεια» δεν υπάρχει τίποτε  από την κρίσιμη μεταγενέστερη  σύμβαση. Και τα λεφτά για την υλοποίηση δεν ήταν και λίγα …  Εν τω μεταξύ  οι νεκροί πληθαίνουν , θλιβερό «πρελούδιο» , για ό,τι μας έρχεται … Η Δικαιοσύνη επενέβη και διερευνά …. Είθε να βγουν πολλά στο άμεσο μέλλον και να μη τα παραγράψει  το χρονοντούλαπο της ιστορίας ! Γιατί εδώ χάνονται άνθρωποι από περισσότερες αιτίες!

Στο πιο πάνω γεγονός με την φορτισμένη ατμόσφαιρα  ήλθε να προστεθεί  αιφνίδια ένα άλλο παράλληλο …Η πρωθυπουργική συντροφιά , προχτές  ξαφνικά ,αψηφώντας τα μέτρα, γιατί κάποιοι   πιστεύουν , ότι είναι πιο ίσοι από όλους εμάς  τους άλλους(!) , επισκέφθηκε τις βουνοπλαγιές της Πάρνηθας ,χωρίς μάσκες , χωρίς αποστάσεις , βγάζοντας  φωτογραφίες σωρηδόν, ο ένας δίπλα στον άλλο,- και δεν ήταν  και λίγοι…- , επιδόθηκε σε αυτοσχέδιους γύρους  Motocross , με πρωταγωνιστή  την  «σιτεμένη» Μάρεβα , καβάλα σε μηχανή  endouro, με επευφημίες  από τον χειροκροτητή σύζυγό της , προκαλώντας  συναισθήματα οργής κι αγανάκτησης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες …

Και γιατί όλα αυτά ;Δεν αναρωτηθήκατε;  Ποιος είναι ο στόχος ;  Μα ποιος άλλος από  εμάς τους τάλανες  Έλληνες !  «Οργουελικές καταστάσεις»…  «σοκ και δέος»….με κρούσματα …με θανάτους …με αβέβαιο μέλλον … χωρίς εργασία … με την καραντίνα να παρατείνεται , ενώ ανακοινώνεται  το  επερχόμενο τρίτο κύμα κορονοιού!  Και σε όλα αυτά η ψεύτικη ευδαιμονία  της «αλαζονικής ελίτ»  που  διαφεντεύει  την χώρα …  Με νόημα … Πως κι εμείς  οι κοινοί  θνητοί μπορούμε να  απολαύσουμε  τα «ευτράπελα» της «Ελίτ» αλλά υπό έναν όρο …Να προετοιμαστούμε για το εμβόλιο … Στόχος λοιπόν το εμβόλιο , για μια νέα  επανεκκίνηση-το βιβλίο «new restart» επάνω στο γραφείο του  ποδηλάτη –πρωθυπουργού μας- σαν κι αυτή  του «μυσαρού» πρωθυπουργικού ζεύγους  ,συμβολικά με «motocross»  μέσα στο δάσος ….Αλλιώς στο περιθώριο , χωρίς ταξίδια , χωρίς ζωή , χωρίς προοπτική … Τι πιστεύετε Συνέλληνες , δεν συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους …;!

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση 92.504 € για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης»
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η εγκατάσταση δικτύου wifi στην περιοχή της συνοικίας της οδού Άβαντος