Το πειραματικό Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (MEA) Archytas, προϊόν συνεργασίας του ομίλου EFA Group, της UCANDRONE PC, του ΠΝ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Χίος», στις 29-30 Σεπτεμβρίου.

Η συνεργασία του ομίλου EFA Group με την UCANDRONE PC έχει αρχίσει εδώ και 3 χρόνια, με έρευνα και ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων. Η UCANDRONE PC είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των μη επανδρωμένων «έξυπνων» ιπτάμενων συστημάτων UAS (Unmanned Aerial Systems), με σκοπό την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που καλύπτουν τόσο τον κρίσιμο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, όσο και τη χρήση των UAS για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, παρέχοντας εφαρμογές από αέρος επισκόπησης, καταγραφής και ανάλυσης ειδικών δεδομένων.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε την τελική φάση της ΤΑΜΣ «Παρμενίων-21», που πραγματοποιήθηκε στην ακτή «Μανάγρου» της Χίου.

ΠΗΓΗ www.ptisidiastima.com

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το κόστος των πανίσχυρων Belharra: «Δολοφονική» επικοινωνία με τα Rafale – Τα πανίσχυρα όπλα «ισοπεδώνουν» την Τουρκία
Επόμενο άρθροΕΒΡΟΣ: 2.009 θάνατοι και 999 γεννήσεις , το 2020