«Επικίνδυνα και ανυπόστατα μυθεύματα είναι αυτά που διαδίδονται, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη περιοχή της Θράκης. Η σχετική παραπληροφόρηση δεν αντέχει περαιτέρω διάψευσης. Καλό θα είναι κάποιοι να μην παγιδεύονται από αναξιόπιστους πληροφοριοδότες τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση σε διάφορους τόνους και σε διάφορες δηλώσεις έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν θα ακολουθήσει για τη περιοχή της Θράκης τα όσα έκανε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που διέλυσε ακόμη και σχολές της Αστυνομίας σε έναν εντελώς αντεθνικό σχεδιασμό της». Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτημα που του έθεσε, με αφορμή σημερινά διαδικτυακά δημοσιεύματα, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος τον επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ – 28 Ιανουαρίου 2016)

Μετα απο λιγες μερες…

Σύμφωνα με τη Realnews, οι πρόσφυγες θα μείνουν σε κατοικίες που θα ενοικιαστούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λέσβο, Ρόδο αλλά και στον νομό Έβρου

Το ενοίκιο για τη διαμονή 87.900 προσφύγων σε διαμερίσματα έξι ελληνικών πόλεων θα πληρώνει για τα επόμενα δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από ΟΗΕ και Κομισιόν, κάνει πρεμιέρα από τον επόμενα μήνα και αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο του τρόπου διαχείρησης της προσφυγικής κρίσης από τη χώρα μας μέχρι και το 2017.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ – 7 Φεβρουαρίου 2016)

 

Προηγούμενο άρθροΡήγμα(;) ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι πληροφορίες για εγκατάσταση προσφύγων στον Έβρο
Επόμενο άρθροΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ