Επισήμως αύξηση 17.80% στο νερό στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ παραπάνω.

Η αύξηση έγινε στα νοικοκυριά μέρες πριν ανακοινωθεί επισήμως από την τουρκική ΕΥΔΑΠ.

Οι Τούρκοι καταναλωτές στρέφονται στους χονδρεμπόρους για να αγοράσουν πιο φτηνά. Οι χονδρέμποροι πωλούν τα προϊόντα έως και 35% φθηνότερα από τους λιανοπωλητές κι έχουν δει μια αύξηση στις πωλήσεις σε μεμονωμένους καταναλωτές.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα σπίτια έγιναν επίσης πελάτες μας. Γιατί χρειαζόμαστε μετρητά. Όσο περισσότερο πουλάμε, τόσο καλύτερα είναι για εμάς», είπε ένας χονδρέμπορος. Οι Τούρκοι χονδρέμποροι προσφέρουν χαρτί υγείας 32 ρολών για 80 λίρες σε σύγκριση με τις 131 λίρες στα σουπερμάρκετ και οι πάνες κοστίζουν 10 λίρες φθηνότερα ανά συσκευασία από ό,τι στα καταστήματα.

Αποπέμφθηκαν οι 2 υφυπουργοί Οικονομικών με απόφαση Ερντογάν

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας απολύθηκαν οι δύο υφυπουργοί Σακίρ Ερτζάν Γκιουλ και Μεχμέτ Χαμντί Γιλντιρίμ, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Μαχμούτ Γκιουρτζάν και Γιουνούς Ελιτάς.

Ο 55χρονος Μαχμούτ Γκιουρτζάν έχει αποφοιτήσει από θρησκευτικό σχολείο.

Με το ίδιο διάταγμα απολύθηκαν επίσης και δύο γενικοί διευθυντές.

Αυτομολεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών;

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια τον πρώην υπουργό του των Οικονομικών, Λουτφί Ελβάν, να μην αποσκιρτήσει και αυτομολήσει στο κόμμα του Αλί Μπαμπατζάν.

Σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ» ο Ελβάν δεν έχει πει ακόμη «ναι» στην προσφορά από το κόμμα (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν. Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, λέγεται ότι ο Ερντογάν προσπάθησε να δελεάσει τον Ελβάν, προτείνοντάς του νέα θέση στην προεδρία ή στο κόμμα με το σκεπτικό ότι «δεν έκανε επικριτικές δηλώσεις για την κυβέρνηση και το ΑΚΡ, αντιθέτως τήρησε σιωπή».

Νέα ιστορική άνοδος του δολαρίου – Η ΚΤΤ ανακοινώνει νέα μείωση επιτοκίων

Πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα μειώσει τα επιτόκια κατά άλλη μία μονάδα στο 14%, η λίρα σημειώνει απώλειες της τάξης του 20%, ενώ το δολάριο κατέρριψε άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τις 15 λίρες.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΜπακογιάννη-Μέτιος: “Η υλοποίηση του πορίσματος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
Επόμενο άρθροΕγκληματικά ιδεοληπτικ(η)οι (γράφει ο Μενέλαος Μαλτέζος)