Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Α. Μιχαηλίδης και στελέχη του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α», επισκέφθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση που είχαν με τον Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Βαφέα και την Ψυχοθεραπεύτρια – Παιδαγωγικό Σύμβουλο Προγραμμάτων Θράκης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας Κασσιανή Μαδεμλή, ενημερώθηκαν για την δομή, η οποία αποτελείται :

1. Από έξι σπίτια οικογενειών SOS, για μακρόχρονη προστασία και φροντίδα έως 36 παιιδιών που στερούνται την φυσική τους οικογένεια, με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.
2. Από ένα Συμβουλευτικό Κέντρο, το οποίο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, λογοθεραπευτικής και μαθησιακής ενίσχυσης σε παιδιά και
οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.
3. Από ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ηλικίας 12-25 ετών), στο οποίο λειτουργούν εργαστήρια επαγγελματικής αποκατάστασης και εκμάθησης τεχνών.

Από πλευράς της δημοτικής παράταξης τονίστηκε, πως η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι αρωγός στο σπουδαίο έργο των ανθρώπων των Παιδικών Χωριών SOS και να συμβάλλει όσο μπορεί περισσότερο στην προβολή του, αλλά και στην εξοικονόμηση των απαραίτητων πόρων.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.» αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΑΝΑ.Σ.Α.»

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Καμίνης στην περιφέρεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Π.Σ. του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Καμίνης στον MAXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό