Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού  σημειώθηκε στην Σαμοθράκη και είναι “εισαγόμενο”, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr πρόκειται για Ρουμάνα τουρίστρια, η οποία μαζί με τα μέλη της οικογένειας της επισκέπτεται το νησί.

Την είδηση μάλιστα δημοσιοποίησε το ίδιο το ξενοδοχείο που διαμένει η οικογένεια των 6 Ρουμάνων, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού στον Προμαχώνα απ’ όπου μπήκαν στη χώρα μας και ενημερώθηκαν ότι η συγκεκριμένη τουρίστρια βρέθηκε θετική στον Covid-19. Όπως αναφέρει πάντως το ίδιο το ξενοδοχείο Niki Hotel με ανακοίνωση του, είναι ασυμπτωματική. Έχει μπει σε καραντίνα στο δωμάτιο της και δεν υπάρχει θέμα καραντίνας για το υπόλοιπο ξενοδοχείο ή το προσωπικό.

Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη η Πολιτική Προστασία, ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος και ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Αν δηλαδή και με ποιο τρόπο η Ρουμάνα τουρίστρια μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη και αν αποφασιστεί να επιστρέψουν όλοι μαζί στην πατρίδα τους. Γι΄αυτό και έχουν ενημερωθεί Αστυνομία και Λιμενικό.

Έτσι, μετά το άλλο νησί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Θάσο, όπου είχαμε επιβεβαιωμένα κρούσματα Σέρβων με κορονοϊό, τώρα και στη Σαμοθράκη που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμεινε “καθαρή”, έχουμε “εισαγόμενο” κρούσμα. Θα έχει ενδιαφέρον η άποψη όλων αυτών από το νησί του Έβρου και όχι μόνο, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα “φώναζαν” για τις προϋποθέσεις και τους ελέγχους που τίθενται απ’ την Κυβέρνηση σε όσους μπαίνουν για τουρισμό στην χώρα, υποστηρίζοντας ότι έτσι καταστρέφονται τουριστικά, τι θα ζητήσουν τώρα. Γιατί μαθαίνουμε ότι “πιέζουν” να φύγουν οι συγκεκριμένοι τουρίστες από την Σαμοθράκη

Πηγή evros-new.gr

Προηγούμενο άρθροΙσχυρή Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη θέλει η Ντόρα Μπακογιάννη
Επόμενο άρθροΕνημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ στην Αλεξανδρούπολη σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων.