Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στο μουσικό Κωνσταντίνο Κάλλια

Το Σωματείο Φίλων του Μουσείου με αφορμή  τη συμπλήρωση των 13 χρόνων λειτουργίας του ΕΜΘ σας προσκαλεί  το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στις 8:00 μ.μ. σε μια τιμητική βραδιά αφιερωμένη στο μουσικό Κωνσταντίνο Κάλλια για την πολύτιμη προσφορά του στο Μουσείο.
Θα ακολουθήσει μουσική και τραγούδι από τον Κωνσταντίνο Κάλλια και τη Δανάη Καλογιάννη.
Είσοδος ελεύθερη.
O Kών/νος Κάλλιας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1977. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξ/πολεως από όπου αποφοίτησε το 1998 με τα πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το πτυχίο Κλαρινέτου με βαθμό άριστα παμψηφεί.
 Παράλληλα μετέχει σε διάφορα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης. Το 2000 συνεργάζεται με τους Εmigre και συμμετέχει ως συνθέτης στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σήμερα» με το τραγούδι «Μικρές Χαρές».
Από το 1995 είναι μόνιμο στέλεχος της στρατιωτικής μουσικής. Το 2003 μετατίθεται στην Νάπολη Ιταλίας στην διεθνή στρατιωτική μπάντα «JFC Band». Παράλληλα διευθύνει την concert band ως μαέστρος σε διεθνής επιτυχίες των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη και εμφανίζεται σε πάνω από 200 συναυλίες σε όλη την Ιταλία, καθώς και σε Αγγλία, Κροατία, Σκόπια.
Έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου έχει συνθέσει μουσική για διάφορα ντοκιμαντέρ του όπως “Θράκη Αέναον Φως”, “Η Νύφη του Καθρέφτη”, “Η Θράκη Φέρνει τις Μουσικές”, ”Αλεξ/πολη, Φως στην Ιστορία” καθώς και για το θεατρικό performance «Εικόνες στον Χρόνο».
Τον Οκτώβριο του 2008 κερδίζει το 3ο βραβείο καλύτερου τραγουδιού στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ σε στίχους και μουσική δικά του. Μετά την επιτυχία στο Φεστιβάλ δημιουργεί το συγκρότημα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις των νέων τραγουδιών.
Τον Ιούλιο του 2009 υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polymusic, και έτσι κυκλοφορεί το cd με τίτλο «Φωτιά μου η αγάπη».
Toν Ιανουάριο του 2012 επιλέγετε από τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να συμμετάσχει ως συνθέτης στο καινούργιο CD του γνωστού καλλιτέχνη. Η επιλογή έγινε μετά από διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 1000 τραγούδια. Το τραγούδι του Κων/νου Κάλλια «Αφετηρία» σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, επιλέγετε και ως τίτλος του δίσκου. Η συνεργασία συνεχίζετε με πολλές κοινές εμφανίσεις με τον Β.Παπακωνσταντινου  στην περιοχή της Θράκης καθώς και με ακόμα ένα τραγούδι το  «ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΚΡΗ»
To 2013 διακρίνεται στον διαγωνισμό της ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ από 650 συνθέτες.
Αυτήν την περίοδο ο συνθέτης βρίσκεται στο στούντιο ετοιμάζοντας ένα νέο κύκλο τραγουδιών , πάνω σε μελοποιήσεις του ποιητή  Κ.Π ΚΑΒΑΦΗ.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Θεοκλήτου και έχουν δυο αγοράκια τον Νίκο και τον Γιώργο.

Προηγούμενο άρθροΠανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα με νίκες για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πινγκ Πονγκ του Εθνικού