Εικόνες “αφρισμένης” ακροθαλασσιάς από την παραλία της Αγίας Παρασκευής ανησύχησαν τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Όσον αφορά τη θάλασσα, υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί, οι οποίοι δημιουργούν τον αφρό της. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο συγκεκριμένος αφρός καταφθάνει στην παραλία. Ο αφρός που δημιουργείται, μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες και να μην στηρίζεται η δημιουργία του, μόνο σε έναν.

Ο πρώτος παράγοντας δημιουργίας αγρού στη θάλασσα είναι, ο δυνατός άνεμος. Τουλάχιστον, έτσι αναφέρουν οι ειδικοί. Μάλιστα, οι επιστήμονες σχετικά με το δεύτερο λόγο δημιουργίας αφρού στη θάλασσα αναφέρουν πως αυτός δημιουργείται από τα κύματα. Πιο συγκεκριμένα, από εκείνα τα κύματα, που σκάνε στα βράχια.

Σχετικά με το τι φανερώνει ο αφρός στα νερά της θάλασσας, αυτό δεν έχει να κάνει με τη βρωμιά. Αντιθέτως, ο «αφρισμός» της θαλάσσης φανερώνει πως μπορεί να υπάρχει μια εκροή οργανικής ουσίας. Μάλιστα, ο πιθανότερος παράγοντας για τη δημιουργία της, ορίζεται πως πρέπει να είναι ένας παρακείμενος χείμαρρος. Επίσης, μπορεί να δημιουργείται από την ίδια τη στεριά.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί επίσης να δημιουργείται και από άλλους παράγοντες. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την αυξημένη συγκέντρωση της βιομάζας (σ.σ. με τη συγκέντρωση του φυτοπλαγκτόν). Ο αφρός γίνεται σπανίως διακριτός στον ωκεανό. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση στην οργανική ύλη. Από εκεί και πέρα, σπανίως αποτελεί δείγμα μολυσμένων νερών, αν διακρίνεται ο πάτος της θάλασσας και πρόκειται για καθαρή παραλία.

Προηγούμενο άρθροΜε ευλάβεια και κατάνυξη τα Θεοφάνεια στο Δέλτα του Έβρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Επόμενο άρθροΤήρησαν το έθιμο στη Δαδιά – Μετέφεραν την εικόνα της Παναγιάς από το Mοναστήρι στην Eκκλησία