Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο τουρνουά πινγκ πονγκ του Μετσόβου.

Τον Εθνικό εκπροσώπησαν ο Ανδρέας Καραφύλλης στους παίδες, η Θεοδώρα Βασιλειάδου στις κορασίδες, ο Νικηφόρος Μύρος και ο Κίμωνας Μήτκας στους παμπαίδες.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των παιδιών του Εθνικού όπως περιγράφονται στο Δελτίο Τύπου της ομάδας:

«Ο Καραφύλλης έδωσε σπουδαίες μάχες στο όμιλο και σημείωσε αρχικά δύο νίκες, ενώ στη συνέχεια λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω καθώς έφτασε κοντά σε μία πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στον ισχυρό αντίπαλό του και άξιο αθλητή Κορδούτη, No 12 πανελληνίως με σκορ 3-2 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Περνώντας απ’ τον όμιλο βρέθηκε αντιμέτωπος με το No 4 και φαβορί των αγώνων! 

Ο 14χρονος Καραφύλλης με το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού του ( αμυντικός παίχτης) έπιασε φοβερή απόδοση έφτασε ένα βήμα πριν από την τεράστια νίκη αποδίδοντας εκπληκτικό πινγκ-πονγκ αλλά κάποιες στιγμές ατυχίας του στέρησαν τη νίκη. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εμφάνιση του με δυνατά ματς κερδίζοντας αντιπάλους και εμπειρίες.

Όσο αφορά τις κορασίδες η Βασιλειάδου γνωστή συλλέκτρια μεταλλίων σημείωσε αρκετά νικηφόρα αποτελέσματα και πέρασε από τον όμιλο της σαν πρώτη κερδίζοντας τρία παιχνίδια. Αίσθηση προκάλεσε η νίκη κόντρα σε ένα εκ των φαβορί του τουρνουά την Ηλιοπούλου. Η Βασιλειάδου είχε λύσεις για κάθε χτύπημα της αντιπάλου της, ξεπέρασε τον εαυτό της και κερδίζοντας πολλά σημαντικά «ράλι» δυνατών χτυπημάτων έφτασε στη σπουδαία νίκη και κέρδισε το χειροκρότημα όλων. Στη συνέχεια στάθηκε άτυχη στα σημεία και πραγματοποίησε μια ήττα μη αναμενόμενη.

Στην κατηγορία των παμπαίδων ο Μήτκας δεν μπόρεσε να ξαναφορέσει μετάλλιο όπως πέρυσι καθώς άλλαξε κατηγορία. Πραγματοποίησε όμως εξαιρετικές εμφανίσεις και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες!

Ο Νικηφόρος Μύρος έβγαλε… μάτια στο συγκεκριμένο τουρνουά καθώς τερμάτισε στην προνομιούχα 6η θέση και δεν γεύτηκε την χαρά του μεταλλίου για μερικούς πόντους. Ο Μύρος έδειξε σταθερότητα στο παιχνίδι του από τους πρώτους αγώνες και με τα επιθετικά του χτυπήματα ξάφνιασε πολλούς αντιπάλους χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης. Κέρδισε πολλά παιχνίδια και ήταν ένα βήμα πριν την είσοδο του στου 4 κορυφαίους παμπαίδες των αγώνων, δείχνοντας παράλληλα ότι μπορεί να καταφέρει στα επόμενα τουρνουά.

Φυσικά η επιτυχίες των αθλητών είναι καθρέφτης της σκληρής δουλειάς που γίνεται σε καθημερινή βάση στα τμήματα υποδομής του συλλόγου στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία από τον προπονητή κ. Ανδρέα Νικολακάκη και την ομάδα του συλλόγου…. του ΕΘΝΙΚΟΥ Αλεξανδρούπολης. Επόμενος σταθμός της ομάδας σε 2 εβδομάδες στο τουρνουά της Καβάλας».

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΠαπανικολόπουλος Νίκος: Πρέπει η Περιφέρεια να ενδιαφερθεί για την εφαρμογή ‘μεταφορικού ισοδύναμου’ για τη Σαμοθράκη
Επόμενο άρθροΣειρήνες θα ηχήσουν στις 11.00 στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015»