Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 9 μετάλλια συγκέντρωσαν οι αθλητές του Κότινου Αλεξανδρούπολης στην 10η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Ατόμων με Αναπηρίες, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νάουσας το Σάββατο 19 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η 13χρονη Μαρία Κυριακίδου στην κατηγορία S7 κατέκτησε την 1η θέση (χρυσό) στα 100μ. ύπτιο, την 2η (αργυρό) στα 50μ. ελεύθερο, την 2η (αργυρό) στα 100μ. ελεύθερο και στην κατηγορία SB6 την 1η (χρυσό) στα 100μ. πρόσθιο. Ο 12χρονος Τηλέμαχος Πανταζίδης στην κατηγορία S10 πήρε χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα, αργυρό στα 400μ. ελεύθερο, χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο και στην SB9 αργυρό στα 100μ. πρόσθιο. Η 11χρονη Μαρίνα Λαζαρίδου που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες (πιθανόν η μικρότερη αθλήτρια της διοργάνωσης) πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία S9 στα 50μ. ελεύθερο.

Προπονητές των παιδιών αυτών είναι η Δάφνη Δεληγιάννη, ο Γιάννης Μιρμιγκίδης και η Πασχαλίνα Κουπελίδου (προπονήτρια της Μαρίνας Λαζαρίδου), ενώ και τα τρία παιδιά βελτίωσαν τους προσωπικούς τους χρόνους από τις περσινές τους εμφανίσεις στους αντίστοιχους αγώνες, καθώς και από το Πανελλήνιο που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Τώρα σειρά έχει έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στα τέλη του Ιουνίου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 5 χώρες. Η Ελλάδα, η Τσεχία, η Βραζιλία, η Ρουμανία και η Σερβία. Συνολικά πήραν μέρος 150 αθλητές που ήταν και οι περισσότεροι που έχουν συμμετάσχει ποτέ στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ οι αγώνες ήταν open, δηλαδή όλες οι ηλικίες ανά κατηγορία αγωνίστηκαν μαζί.

Ρεπορτάζ  – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Προηγούμενο άρθροΤα χελιδονίσματα της Θράκης τραγούδησαν οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου , στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑπειλεί με απόσυρση της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου από το πρωτάθλημα ο πρόεδρος της Χρήστος Διβίδης!